Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли идеята на Папа Франциск за преговори между Украйна

...
Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли идеята на Папа Франциск за преговори между Украйна
Коментари Харесай

Зеленски отхвърли предложението на папата за преговори между Русия и Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли концепцията на Папа Франциск за договаряния сред Украйна и Русия.

В своето видеообръщение Зеленски дефинира думите на Папа Франциск пред швейцарска телевизия като виртуално ходатайство и сподели, че такова предложение няма нищо общо с напъните на представителите на разнообразни религии, които са на фронта с украинските бойци.

" Те ни поддържат с молебствия, с диалози и с каузи. Това в действителност съставлява връзката сред църквата и народа ", уточни Зеленски.

" А не отнякъде, на разстояние от 2500 км, да се прави виртуално ходатайство сред някой, който желае да живее, и някой, който се пробва да те унищожи ", сподели украинският президент, предава Българска национална телевизия.

Вчера шефът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни посочи, че Папа Франциск не е призовавал Украйна да се съобщи. Той е употребявал думите " бяло знаме " в отговор на въпрос на интервюиращия, който също се е изразил по този начин и като знак за прекъсване на бойните дейности и за помирение, което да се реализира със храброст за договаряния.

В Украйна Русия нападна с дронове и тази нощ – в 2.30 ч. бяха задействани сирените в Одеса. Жителите на града бяха призовани да се укрият, до момента в който не бъде даден отбой на паниката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР